EU projekti

25/07/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Oscarovca Scotta Millana

U pulskoj Komunalnoj palači 25. srpnja 2022. godine gradonačelnik Filip Zoričić primio je jedan od najnagrađivanijih filmskih umjetnika svih vremena, dizajnera zvuka Scotta Millana.

„Izuzetna mi je čast da Vas mogu primiti u Gradu Puli. Dosad ste primili nekoliko Oscara, Emmyja i razne nagrade, ali se zastali pred Arenom. Trenutak kada ste primili nagradu na pozornici bio je zaista veoma poseban. Ovo mi je bio peti put da gledam film Gladiator i ponovo sam uočio nešto što ranije nisam bio vidio“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Marijana Knezoci, izvršna producentica Međunarodnog festivala zvuka i filmske glazbe,  pohvalila je atmosferu i fenomenalan zvuk u Areni, te rekla da je osjećaj gledanja filma na velikom platnu zadivljujući. 

„Baš sam se pitao koliko je publike svih ovih godina dosad vidjelo film Gladiator, je li publika u Areni već vidjela taj film. Lijep je osjećaj bio vidjeti koliko je publike zainteresirano za gledanje filma. Bilo je izuzetno dirljivo primiti nagradu za životno djelo ISFMF festivala u pulskoj Areni. Veliko hvala organizatorima i Gradu Puli na prijemu. Lijepo smo ugošćeni i odlično se osjećamo u Puli“, rekao je dizajner zvuka Scott Millan koji je primio četiri Oscara, šest Emmyja, četiri nagrade BAFTA, te brojna druga priznanja. Radio je na filmovima kao što su Schindlerova lista, Hrabro srce, Apollo 13, Vrtlog života, Pasija, Bourneov identitet, James Bond: Skyfall, 1917...

Ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić rekla je da je projekciju filma Gladiator u pulskoj Areni 24. srpnja 2022. godine gledalo 3000 domaćih i stranih gostiju.

Za događaj u Areni zaslužni su bili umjetnički ravnatelj festivala International Sound & Film Music Festival Ozren K. Glaser, te izvršni producenti Marijana Knezoci i Željko Glaser. Partneri projekta bili su Grad Pula i Javna ustanova Pula Film Festival.