EU projekti

24/11/2011

Implementacija projekta Youth Adrinet - Održan sastanak s partnerima iz Gorizie, Kotora i Dubrovnika

U Komunalnoj palači je u srijedu, 23. studenoga 2011. godine održan sastanak s partnerima Grada Pule u projektu Youth Adrinet čiji je cilj promicanje aktivnog sudjelovanja mladih na području institucionalne suradnje te njihovog većeg sudjelovanja u procesu kreiranja politike i donošenja odluka.
Realizacija projekta Youth Adrinet započela je u travnju 2011. godine, a Grad Pula zadužen je za koordinaciju jednog od radnih paketa koji ima za cilj ustrojavanje uslužnih struktura za mlade te izradu dokumenata pomoću kojih će se sudionici projekta moći uključiti u transnacionalnu mrežu radi kreiranja kvalitetnijeg modela upravljanja politikom za mlade.
Ovaj je sastanak bio prvi susret Grada Pule i njegovih partnera nakon kojeg su doneseni konkretni zaključci vezani uz implementaciju projekta. Idući sastanak partnera održat će se u Pesaru 16. prosinca, a Grad Pula se obvezao do tada osmisliti i predložiti projektne aktivnosti na koje će se utrošiti sredstva dobivena iz fonda. Projektne aktivnosti Grad Pula planira provesti sa svojim projektnim partnerima, udrugom ZUM i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.
Također, na sastanku su gosti iz Gorizie predstavili vlastiti model kojeg su ostvarili u sklopu projekta, a koji se sastoji od institucionalnog foruma za mlade i specijalizirane web stranice, a posvećen je većoj političkoj zastupljenosti mladih te jačoj uključenosti organizacija civilnog društva.
Podsjetimo, sveukupna vrijednost ovog projekta iznosi 3 milijuna eura, a do 2014. godine će fond sufinancirati Grad Pulu s ukupno 224.010 eura.
Osim predstavnika Grada Pule sastanku su nazočili projektni stručnjaci iz Gorizie Paolo Zuliani, Stefania Cilli, Elena Anziutti, Mia Cappellari, Carbone Stefano, De Bortoli Massimo, Corrado Campobasso, Milena Grion i Marco Marinuzzi, zatim članovi udruge ZUM Ana Žužić i Denis Sgagliardi, predstavnik Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Andrej Pevec te predstavnica Opštine Kotor Madalena Jovanović i direktorica Dubrovačke razvojne agencije Vera Djokaj.