EU projekti

10/01/2012

Nastavak aktivnosti EU projekta DIVA

EU projekt DIVA - projekt sanacije ilegalnih odlagališta otpada i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti, nastavlja se provoditi u skladu s planiranim aktivnostima. Naime, u cilju nastavka dosadašnje uspješne implementacije projekta DIVA, tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, djelatnici komunalne tvrtke Pula Herculanea vršit će uklanjanje ilegalno odloženog otpadnog materijala duž Labinske ceste. Odloženi otpadni materijal uglavnom se sastoji od građevinskog i glomaznog otpada, nešto drvenog, elektronskog i manjim dijelom organskog otpada.

Po uklanjanju ilegalno odloženog otpada, a kojeg financira Grad Pula, sredstvima projekta će se, do kraja siječnja ove godine, izvršiti postavljanje nadzornih kamera na ulazu i izlazu Labinske ceste, postavljenje obavijesnih tabela i tabela upozorenja. Implementacijom planiranih aktivnosti trebalo bi se smanjiti ilegalno odlaganje otpada duž Labinske ceste, a na tabelama upozorenja bit će istaknute i kaznene mjere za počinioce prekšaja. Nakon postavljanja nadzornih kamera i tabela, pristupit će se sadnji zelenila, odnosno stabala i grmlja, a vršit će se tijekom narednog perioda u skladu s vremenskim uvjetima.

Inače, ukupni budžet projekta DIVA iznosi 644.000,00 eura, od čega Grad Pula sudjeluje s 111.000,00 eura, a područje sanacije zahvaćeno ovim projektom je Labinska cesta, gdje je velikim djelom smještena industrijska zona grada Pule.