Novosti

02/03/2012

U pulskom brodogradilištu Tehnomont porinut patrolni brod "Marino Jakominić"

Gradonačelnik Pule Boris Miletić nazočio je danas porinuću patrolnog broda "Marino Jakominić" u Tehnomont Brodogradilištu Pula d.o.o. Prisutnima su se prigodnim riječima obratili direktor Brodogradilišta Miljenko Brnić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.
Poginuli Marino Jakominić  rođen je 13. rujna 1956. godine u Rijeci gdje završava osnovnu i srednju školu. Nakon služenja vojnog roka zaposlio se u INA "” Rafinerija nafte Rijeka. U policiju je stupio 10. rujna 1979. godine i uz rad je završio Višu policijsku školu na fakultetu kriminalističkih znanosti, radeći nakon toga na raznim poslovima ovlaštene službene osobe u gradskim policijskim postajama. Od 5. rujna 1991. zapovjednik je Specijalne jedinice Policijske uprave Rijeka 'Ajkule'. Poginuo je 29. kolovoza 1992. u zasjedi na ličkoj bojišnici. Nakon što je monsinjor Ivan Milovan biskup porečki i pulski blagoslovio brod, kćer Marina Jakominića, Nataša Jakominić Marot krstila je brod te je spušten u more.
Brod je građen za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova, a karakteristike broda su sljedeće: duljina 25,1 m, širine 6 m i snage motora 2x MTU 1050 kW.