Novosti

05/03/2012

Zapažen nastup pulskih "Gazela" u Sarajevu

Članice pulskog Kluba sportsko ritmičke gimnastike "Gazela" protekle su subote sudjelovale na 7. Internacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici. Turnir je održan u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu u Sarajevu pod motom: "Kulturno-sportskom saradnjom protiv kulturno-sportske izolacije".

Na turniru je učestvovalo 350 ritmičarki iz 10 zemalja raspoređenih u A i B program u različitim uzrasnim kategorijama. Prijavljene su 23 licencirane sutkinje iz Svjetske gimnastičke federacije i 57 trenera koji gostuju s 47 klubova. Zemlje učesnice turnira bile su: Slovenija, Srbija, Hrvatska, Mađarska, Norveška, Austrija, Bugarska, Rusija, Rumunija i Bosna i Hercegovina.

U B programu kategorije 2004.godište nastupile su Eleonora Škornjak koja je osvojila 7. mjesto u iznimno brojnoj konkurenciji dok je u istoj kategoriji Karla Krajcar osvojila također vrijedno 22. mjesto. U jakoj konkureciji kategorije 2003. godišta Natalie Pinzan osvojila je 13. mjesto dok je u kategoriji juniorki Korina Lajić osvojila zavidno 5. mjesto.

U A programu, vrhunske ritmičke gimnastike, Zoja Špada je u kategoriji 2003.godišta u vježbi s vijačom osvojila 3. mjesto dok je Filipa Pušić u kategoriji 2002.godišta u ukupnom poretku osvojila 3. mjesto i u vježbi s obruče također treće mjesto.