Novosti

06/03/2012

Održan Županijski ekološki kviz "Lijepa naša"

U OŠ "Monte Zaro" jučer je održan Županijski ekološki kviz "Lijepa naša". Svečani program otvaranja natjecanja režirala je učiteljica Tanja Uležić, inače voditeljica KUD-a "Val". U programu su sudjelovali učenici zbora, solističke grupe, orkestra, svirač roženica Ive Cukerić (III.a) i recitator Robert Fedel (VI.a). Ugodan boravak u Puli i školi Monte Zaro te uspjeh natjecateljima i njihovim mentorima zaželjele su ravnateljica škole i predsjednica županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja Branka Sironić i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elena Puh-Belci.
Natjecanju, koje se sastojalo od pismenog, praktičnog i usmenog dijela, pristupilo je 13 škola, odnosno, 9 osnovnih i 4 srednje. Učenici su pokazali znanje, a u prezentacijskom dijelu i primjenu znanja i interesa u istraživanjima i prijedlozima koji doprinose ekološkom osvještenju te je na kraju za učenike škola organiziran i posjet pulskoj Zvjezdarnici.

Rezultati:
Osnovne škole
1. mjesto OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin (79 bodova), mentorica:Ana Durbić Malinarić (tema: EKO Labin: Ekološki Korisno Odvajanje otpada - Labin)
2. mjesto dijele (76 bodova)  OŠ Marije i Line Umag, mentorica: Lidya Lugar (tema: Higijenske navike učenika)  i OŠ Jure Filipovića Barban, mentorice: Svjetlana Milotić i Smiljana Vale (tema: Lokve našega kraja)
3. mjesto OŠ Vladimira Nazora Pazin (73 boda), mentorica: Nadia Bazjak (tema: Dobra i loša plastika)
4. mjesto OŠ "Monte Zaro" Pula (68 bodova) , mentor: Zlatko Lasek (tema: Eko parfem)

Srednje škole
1. mjesto Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin (68 bodova), mentori: Dušica Dorčić i Roži Šiklič, (tema: Tajni život žderača fresaka - analiza mikroorganizama na zidnom slikarstvu)
2. mjesto Strukovna srednja škola Mate Balote, Poreč (53 bodova), mentorica: Marina Čanić, (tema: Botanički vrt Karla Huguesa)
3. mjesto Srednja škola Buzet, Buzet (50 bodova),mentor: Božo Tolušić (tema: Otpadne vode i njihovo pročišćavanje)
4. mjesto Srednja škola Zvane Črnje, Rovinj (49 bodova), mentor: Željko Balog (tema: Rovinjske cisterne - jučer, danas, sutra)

Organizatori čestitaju učenicima i mentorima na izuzetnom trudu i ozbiljnosti  kojom su pristupili ovom zahtjevnom natjecanju, a posebno pobjednicima OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin i Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, Pazin koje će predstavljati Istarsku županiju na državnom natjecanju. Škola zahvaljuje svim sponzorima koji su pripremili darove za vrijedne učenike i svima koji su pomogli da ova manifestacija ostane svima u trajnom i lijepom sjećanju.