Novosti

08/03/2012

Proslava Dana žena u Circolu

U organizaciji Udruge žena grada Pule sinoć je u Zajednici talijana Circolo održan prigodni kulturno-zabavni program povodom današnjeg Međunarodnog dana žena. Program je održan šestu godinu za redom, a kao i svake godine okupio je velik broj gledatelja.

Prigodnim govorom prisutnima se obratila predsjednica Udruge Jadranka Černjul koja je, između ostalog, istaknula težak položaj žena u današnjem društvu, rad na crno, manje plaće u odnosu na muškarce, omalovažavanje od strane poslodavaca, kao i ostale teškoće kroz koje žene prolaze usprkos deklarativnim dosezima u ravnopravnosti spolova.

Prisutne je pozdravio i pulski gradonačelnik Boris Miletić te je naglasio kako živimo u vremenu u kojemu svakome treba više međusobne ljubavi i tolerancije. Miletić je, čestitavši svim pripadnicama ljepšeg spola njihov dan, poručio kako će ova, sada već tradicionalna manifestacija zbog iznimnog interesa dogodine biti preseljena u Istarsko narodno kazalište.

Jučerašnji je program vodio je Mario Batifiacca, a nastupali su: Dječji zbor Zaro, vokalne grupe "Lino Mariani" i "Encijan", Duo magnolija, Nataša Dragun i Anica Franjul, Vesna Nežić Ružić, Danijel Načinović te plesna skupina Art Dance.