Novosti

08/03/2012

Međunarodni Dan žena u Tekop Novi

U cilju senzibiliziranja javnosti o potrebi, značaju i vrijednosti zapošljavanja žena, posebice vrijednih sugrađanki sa statusom osoba s invaliditetom, današnji je Dan žena obilježen i u pulskoj Zaštitnoj radionici Tekop Nova.

"Tekop Nova danas ima ukupno 26 zaposlenih, većinom žena, a zapošljava i ukupno 16 osoba s invaliditetom koje se bave proizvodnjom radne i zaštitne odjeće te vrijednih rukotvorina", kazala je pozdravivši okupljene ravnateljica radionice Lorena Brgić, ističući kako se u pogonu uvijek osjeća duh zajedništva.

Predsjednica HGK Županijske komore Pula i članica Upravnog vijeća Tekop Nove Jasna Jaklin Majetić naglasila je kako su brojni domaći poduzetnici prepoznali kvalitetu i rad njihove tvrtke koja je ujedno i primjer dobre prakse u zapošljavanju i socijalizaciji osoba s invaliditetom.

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović pohvalila je dosadašnji rad svih zaposlenih te im zaželjela puno uspjeha u daljnjem poslovanju. "Tekop Nova najbolji je dokaz da se mnogo dobroga može napraviti ukoliko postoji volja, a žena i njihovih prava, osobito radnih, trebamo se sjetiti češće", kazala je Radolović.

S tim se složila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić Živolić, koja je poručila kako se što većem broju žena s invaliditetom treba omogućiti pravo na rad. Obilježavanju Dana žena prisustvovali su i predsjednica županijskog Ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug" Gordana Deranja, predstavnica pulskog Centra za poduzetništvo Maja Šarić te dogradonačelnik Fabrizio Radin, koji je vrijednim radnicama čestitao Dan žena uručivši im prigodno cvijeće.