Novosti

09/03/2012

Miletić primio članove zbora Rondo Histriae

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i županijski pročelnik Miodrag Četina u ime istarskog župana Ivana Jakovčića, primili su danas u prostorijama Komunalne palače članove pulskog mješovitog pjevačkog zbora Rondo Histriae.

Ovaj je višestruko nagrađivani zbor koncem listopada protekle godine ostvario zapažen uspjeh u Pragu, gdje je na međunarodnom natjecanju zborova osvojio zlato u kategoriji folklorne glazbe, posebnu nagradu komisije za najbolju dirigenticu te srebro za duhovnu glazbu. Prema riječima dirigentice i voditeljice zbora Vinke Burić na natjecanju je sudjelovalo dvadesetak zemalja od Indonezije do Velike Britanije, a zbor Rondo Histriae bio je jedini hrvatski predstavnik.

Osobno zahvalivši na dosadašnjim rezultatima, pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako Rondo Histriae svojim djelovanjem najbolje promovira svoj kraj, ne samo u zemlji, nego i šire. Pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina također je čestitao svim članovima zbora zaželjevši im još mnogo uspjeha na budućim natjecanjima.

Inače, zbor Rondo Histriae utemeljen je 2004. godine i broji 25 članova. Njeguje program klasičnih zborskih djela i zborskih obrada skladbi iz oblasti etno te pop i rock glazbe, s posebnim naglaskom na zborska ostvarenja nastala u istarskom podneblju i temeljena na istarskoj ljestvici i istarskom glazbenom idiomu, a nedavno je unutar zbora osnovana i muška vokalna grupa "Rondo". Prijemu su danas nazočili članovi zbora Goran Pitinac, Sara Ćirić, Maja Brgić te Branka Tomašić.