Novosti

09/03/2012

Nova organizacija prometa na Trgu na mostu

U periodu od 24. veljače do 8. ožujka 2012. godine gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je ukupno 22 nova akta, koje je javnosti predstavio na današnjoj jubilarnoj, 100-toj konferenciji za novinare.

Odlukom o uporabi poslovnog prostora u Puli, na adresi Zagrebačka br. 14, udruzi Sa(n)jam knjige na uporabu je dan prostor veličine 105 četvornih metara i to na razdoblje od 10 godina bez naknade. Također, prostor od 89 četvornih metara u Radićevoj ulici na broju 20 dan je na uporabu udruzi Šahovski klub Pula na 10 godina bez naknade, sukladno važećoj gradskoj odluci koja uređuje to područje.

Gradonačelnik je donio i Odluku o uspostavljanju privremenog upravljanja na nekretnini k.č.br.zgr.493/4 k.o. Pula koja se nalazi u neposrednoj blizini nekadašnje tiskare. Miletić je pojasnio kako je riječ o nekretnini koja je integralni dio kulturnog dobra Pule, a budući da nositelj prava građenja ne provodi mjere zaštite na kulturnom dobru te nije na primjeren način zaštitio gradilište, bilo je nužno donijeti ovu odluku o privremenom upravljanju.

Odlukom gradonačelnika donesen je Zaključak o uvođenju nove organizacije prometa na Trgu na mostu u Puli. Inicijativa za uvođenje nove organizacije prometa na toj lokaciji pokrenuta je od strane poslovnih subjekata koji koriste poslovne prostore. Novom organizacijom prometa uvest će se parkiranje na dijelu kolnika Trga na mostu i to postavljanjem nove prometne signalizacije prema prometnom projektu te će od tada početi važiti nova organizacija prometa.

Donesen je i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na promjenu cijene prijevoza putnika u javnom prijevozu pa se tako vrijednost jedne vožnje u I. zoni, s postojeće cijene od 6,00 kuna mijenja na 7,00 kuna s uključenim PDV-om. Posljedice koje će nastati predloženim povećanjem cijene karte za jednu vožnju vrijednosne karte za I. zonu neće utjecati na standard građana koji koriste bilo koju vrstu beneficirane karte poput umirovljeničkih, radničkih, studentskih, srednjoškolskih i osnovnoškolskih karata, čije cijene pakostaju nepromijenjene, a usporedbe radi, cijena vrijednosne karte za jednu vožnju u Splitu i Osijeku iznosi osam kuna, u Rijeci 7,75 kuna, u Zagrebu 7,50 kn, au Dubrovniku od 7,50 do 10,00 kuna

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 24. veljače do 8. ožujka 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.