Novosti

12/03/2012

50. godišnjica Saveza sportova Grada Pule

U pulskom Domu hrvatskih branitelja proteklog je petka svečano obilježena 50. godišnjica rada Saveza sportova, a tom su prigodom proglašeni i najbolji sportaši pojedinci i ekipe u 2011. godini. Nakon pozdravnog govora predsjednika Saveza sportova Grada Pule Milana Seada Soldatića, Siniše Krajača ispred HOO-a, Miodraga Čerine u ime Istarske županije te gradonačelnika Pule Borisa Miletića, proglašeni su najbolji sportaši Pule za 2011. godinu, a nagrade su pripale judašima, triatlonkama i stolnotenisačicama.

Najboljim sportašem proglašen je judaš Istarskog borca Damir Islambašić dok je nagrada u ženskoj kategoriji pripala članici triatlon kluba Pula Sari Vilić. Najperspektivniji sportaši su triatlonka Pule Tea Miloš i judaš Istarskog borca Matej Grubiša, najbolja momčad su judaši Istarskog borca, a najbolja ekipa stolnotenisačice Pule. Najboljima u konkurenciji sportaša s invaliditetom proglašeni su bivša atletičarka Istre, sad Medulina Mikela Ristoski, te atletičar Istre Marko Uležić. Posebne nagrade dobili su Boksački klub Pula za 65 godina djelovanja, Nogometni klub Istra za 50 godina, te veslači Istre Ivan Piton i Patrik Prnjak.

Nakon svečanosti proglašenja najboljih sportaša u 2011. godini, prikazan je 20-minutni film kojim su obuhvaćena neka od najvećih imena pulskog sporta, a potom su posebne nagrade dodjeljene svim istaknutim sportašima i sportskim djelatnicima koji su obilježili proteklih pola stoljeća pulskog sporta.