Novosti

12/03/2012

Stručnim vođenjem do boljeg razumijevanja povijesti Pule

Grad Pula, Turistička zajednica i Udruga turističkih vodiča Pule, u suradnji s Arheološkim muzejom Istre i Povijesnim muzejom Pula, organizirali su danas prvo u nizu besplatnih stručnih vođenja za učenike 8. razreda pulskih osnovnih škola i učenike čačkog doma.

Stručno vođenje u potpunosti je besplatno za sve učenike i škole, zahvaljujući uslugama Udruge vodiča Pula bez naknade i besplatnog ulaza u objekte Arene, podzemnog tunela i Kaštela, a čitav se projekt održava pod pokroviteljstvom Akcije "Grad Pula - prijatelj djece".

Kroz dva školska sata preko 600 učenika podijeljenih u 15 grupa imat će priliku bolje upoznati svoj grad kroz povijesne crtice koje Pulu čine tako jedinstvenom. Razgled je zamišljen na način da se učenicima kroz priču približe povijesna razdoblja od samog nastanka histarske gradnje na vrhu Kaštela, pa sve do vladavine Austro-Ugarske monarhije i novijeg doba.

Prvi su s realizacijom projekta danas krenuli učenici osnovne škole Šijana, njih 80, a podijeljeni u tri grupe s tri vodiča, posjetili su najznačajnije znamenitosti Pule, poput Arene, Kaštela, Podzemnih tunela, Foruma i Zlatnih vratiju.

Akcija će se provoditi svakog ponedjeljka i petka do 30.ožujka 2012. godine, a sljedeći obilazak predviđen je za učenike osnovne škole Kaštanjer, u petak 16. ožujka 2012. s početkom u 08.00 sati.