Novosti

14/03/2012

Nasilju u Puli nema mjesta!

Gradonačelnik Pule Boris Miletić osudio je napad nad dvoje maloljetnika koji se u ponedjeljak 12. ožujka 2012. godine zbio u Gajevoj ulici u Puli, a reagiranje prenosimo u cijelosti:



Kao gradonačelnik Pule i u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja pa tako i ovaj posljednji koji se u ponedjeljak 12. ožujka 2012. godine zbio u Gajevoj ulici u Puli gdje je, za sada nepoznata skupina počinitelja, napala dvoje učenika osnovne škole Monte Zaro.

Fizičko nasilje i maltretiranje nedopustivo je u društvo u kojemu živimo. Pula je grad koji njeguje toleranciju, međusobno razumijevanje i suživot, a ovakvi izdvojeni slučajevi zlostavljanja govore nam da se još više svi zajedno moramo potruditi u cilju stvaranja tolerantnog i modernog društva.

Upravo u cilju prevencije nasilja među mladima, Grad Pula promovira niz programa u osnovnim školama, poput: CAP- prevencija nasilja i seksualnog nasilja nad djecom, PATHS - RASTEM te UNICEFOV "Stop nasilju". Osim, toga pokrenute su i određene aktivnosti u cilju formiranja jedinstvenog operativno-dojavnog centra u kojemu bi uz pomoć sustava video nadzora i cjelodnevnim dežurstvom mogli intervenirati u ovakvim i sličnim situacijama.

Kao i uvijek, svojim ću se utjecajem i autoritetom maksimalno angažirati u zaštiti ljudskih prava i sloboda svojih sugrađana, jer držim kako nasilje u ovom gradu nikada neće imati plodno tlo. Od nadležnih institucija, prvenstveno policije i pravosuđa, očekujem da će u kratkom roku pronaći krivce i primjereno ih kazniti.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK

Boris Miletić