Novosti

15/03/2012

Izmjenama GUP-a do gradskog bazena i nogometnog kampusa

Gradonačelnik Pule Boris Miletić izvjestio je danas o aktima koje je donio u proteklom periodu, odnosno od 9. do 14. ožujka 2012. godine. Među 15 akata i odluka, donesena je ona o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Pule u dijelu koji se odnosi na izmjenu planskog rješenja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i ostalih postavki vezanih uz sustav odvodnje, te izmjenu planskog rješenja koje se odnosi na ograničenje kapaciteta pojedinačnih građevina za smještaj unutar površina mješovite namjene.

U Odluci o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Pule mijenja se i dopunjuje odluka u dijelu koji se odnosi na razloge za njegovu izmjenu i dopunu te u dijelu koji se odnosi na istodobnost izrađivanja i donošenja dokumenata prostornog uređenja različite razine. Naime, analizom prostorno-planskih mogućnosti i mogućih lokacija za realizaciju zatvorenog gradskog bazena i nogometnog kampusa na području grada, utvrđena je potreba izmjene i dopune Odluke o izradi na način da se u razloge radi kojih se pristupa izmjeni GUP-a uključi i dorada planskih rješenja u dijelu planom utvrđene namjene "sport" na lokaciji Valkane za gradski bazen te na lokaciji Promontore za realizaciju nogometnog kampusa.

Donesena je i Odluka o davanju zemljišta u vlasništvu Grada na uporabu Golf klubu Pula na rok od 5 godina, a riječ je o području Monte Serpo. Miletić je predstavio i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za siječanj i veljaču 2012. godine. U mjesecu siječnju, s pozicije proračunske zalihe, utrošeno je 8.000,00 kn i to: 5.000,00 kn donirano je Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj -Crkvenoj općini Pula za obnovu ikonostasa u crkvi Sv. Nikole u Puli dok je 3.000,00 kn donirano Udruzi podmorničara iz Pule za izdavanje monografije. U mjesecu veljači, s pozicije proračunske zalihe, donirano je 10.000,00 kn Gradskom društvu Crvenog križa Pula radi pružanja pomoći za uređenje prostora za smještaj beskućnika, a s te pozicije je za istu namjenu, u mjesecu ožujku isplaćeno dodatnih 30.000,00 kuna.Osim navedenog, za usluge čuvanja prihvatilišta za beskućnike plaćeno je još oko 30.000,00 kn.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 9. do 14. ožujka 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika".