Novosti

16/03/2012

"Čarobnjak iz Oza"

Povodom Svjetskog dana kazališta, Istarsko narodno kazalište, Gradsko kazalište Pula, u utorak 20. ožujka 2012. godine daruje svu djecu predstavom "Čarobnjak iz Oza". Režiju potpisuju Aleksandar Bančić, Marijana Peršić i Andrea Gotovina, a u glavnim ulogama igraju Rade Radolović i članovi Dramskog studija INK. Ulaznice se mogu podići na blagajni INK, a predstava igra u 10.00 i u 18.00 sati.

"Čarobnjak iz Oza" možda je najpoznatija moderna bajka koja nam kroz klasičnu priču o borbi dobra i zla poručuje da sva moć i snaga za pobjedu nad zlom i stizanje do cilja zapravo leži u nama samima.

Djevojčica se Dorothy i njezin pas Toto nakon razornoga tornada nađu u čudnovatoj zemlji Oz. Ondje upoznaju, između ostalih, Strašilo, Limenoga i Lava koji našu junakinju prate u potrazi za Čarobnjakom iz Oza. Uvjereni su kako bi upravo on mogao pomoći Dorothy vratiti se u Kansas, a ostalima podariti vrline za koje misle da im nedostaju. No to putovanje neće biti tako lako. Nisu svi likovi u toj šarenoj zemlji prijateljski raspoloženi. Vještica sa Zapada uporno želi spriječiti Dorothy da dođe do Smaragdnoga grada u kojemu živi Čarobnjak te će Dorothy morati svladati Vješticu kako bi došla do svoga cilja.