Novosti

19/03/2012

Obilježavanje Svjetskog Dana osoba s Down sindromom

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić te župana Istarske županije Ivana Jakovčića, u Puli će se u srijedu 21. ožujka 2012. godine, obilježiti Svjetski dan osoba s Down sindromom. Tim je povodom danas u prostorijama Istarske županije u Puli predstavljen program obilježavnja tog dana na kojemu su prisustvovali ravnateljica Down sindrom centra Pula Branka Butorac, Vida Marjanović kao predstavnica roditelja djece s Down sindomom, pulska dogradonačelnica Vera Radolović te pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina.

Butorac je istaknula kako će se program obilježavanja održati na Trgu Portarata u Puli gdje će zainteresirani moći kušati "rasplesanu" paštu uz umjetničko druženje, popiti kavu i družiti se. Očekuju se i estradne ličnosti iz svijeta sporta i glazbe, a cijeli će dan biti posvećen prenošenju ljubavi i emocija. Program je realiziran u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Eugena Kumičića iz Rovinja i Gimnazijom Pula.

Pulska dogradonačelnica Vera Radolović napomenula je kako su djeca s Down sindromom djeca puna ljubavi te je istaknula važnost određivanja posebnog dana kada će se djeca diljem svijeta senzibilizirati o prihvaćanju svojih vršnjaka.