Novosti

20/03/2012

Održan prijem za predstavnike Udruge invalida rada Istre

21. ožujka svake se godine tradicionalno obilježava Nacionalni dan invalida rada, a tim su povodom danas u pulskoj Komunalnoj palači predstavnike Udruge invalida rada Istre primili pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.

Dopredsjednik Udruge Anton Borina istaknuo je kako, od svog osnutka 1968. godine, Udruga brine o problemima osoba s invaliditetom, prati zakonske regulative i pruža pomoć svim invalidima rada u ostvarivanju svojih zakonskih prava i povlastica.

Udruga broji preko 800 aktivnih članova, a većinu svojih aktivnosti obavljaju u prostorima u Tomasinijevoj ulici 11 u Puli. U 2011. godini Udruga invalida rada Istre organizirala je i realizirala niz akcija i zadataka, od organizacije sportskih susreta i izleta do edukacija i manjih zdravstvenih akcija.

"Udruga je neprofitabilna organizacija, stoga nam je financijska pomoć veoma potrebna", kazao je Borina ističuči kako je Grad Pula uvijek podržavao njihov rad. Pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin naglasio je kako su invalidi rada kroz radni vijek dali svoj doprinos razvitku društva te im se stoga mora pružiti podrška i razumijevanje.