Novosti

22/03/2012

Grad Pula organizira sportsko-edukativni program u park šumi Šijana

U razdoblju od 24. ožujka do 3. lipnja 2012. godine Grad Pula svake subote ili nedjelje za sve svoje sugrađane organizira program pod nazivom "Proljeće u Šijanskoj šumi" u sklopu kojeg su predviđene brojne sportske aktivnosti. Bogat program predstavljen je danas u samom srcu park šume Šijana gdje će se većina aktivnosti i odvijati, a njihovom predstavljanju prisustvovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, ravnatelj JU Pula Sport Mario Peruško te predstavnici svih udruga i sportkih klubova.

Miletić je istaknuo kako su ovakve inicijative nastavak sustavnog ulaganja i podizanja svijesti javnosti o važnosti zdravog načina života. "Aktivnosti koje su predviđene programom su zaista brojne i siguran sam da će svatko pronaći nešto za sebe", kazao je Miletić dodavši kako Grad Pula u suradnji s Natura Histricom u Šijansku šumu ulaže značajna sredstva kako bi potaknuli građane da je koriste u još većoj mjeri.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić napomenuo je kako je program "Proljeće u Šijanskoj šumi" usmjeren na promociju i animaciju zdravog načina života, a sve u cilju zaštite i unaprijeđenja vlastitog zdravlja. Ravnatelj JU Pula Sport Mario Peruško dodao je kako je na središnjoj poljani Šijanske šume već postavljen jedan montažni sanitarni čvor te da će uskoro biti montirana i špina kako bi građani mogli zadovoljiti potrebe za vodom.

Već iduće, subote 24. ožujka, Klub rekreativaca u prirodu organizira pješačenje za djecu stazom Malog princa dok će zainteresirani moći uživati u capoeiri. U nedjelju 25. ožujka, za pješačenje stazom ciklama zaduženo je Društvo sportske rekreacije "Uljanik" dok će sve cjelokupni sportski program odvijati od 08.00 do 14.00 sati.

Cjelokupni pregled programa i aktivnosti možete pogledati ovdje.