Novosti

23/03/2012

U Puli otvoren 5. "Sajam poslova u Istri"

Mjesec ožujak se već petu godinu zaredom u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje obilježava kao mjesec Sajmova poslova pa je tako danas u Puli, u Domu hrvatskih branitelja otvoren 5. "Sajam poslova u Istri". "Sajam poslova" omogućuje direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih dionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

Brojne okupljne pozdravio je pročelnik pulskog zavoda za zapošljavanje Marko Maršić koji je naglasio kako na Sajmu sudjeluje 40ak poslodavaca, većinom turističkih kuća i proizvođača iz Istre, a pozvani su i učenici srednjih škola te svi nezaposleni koji potencijalnim poslodavcima mogu ponuditi svoje životopise.

U ime Grada Pule okupljnima se obratila zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović koja je naglasila kako je "Sajam poslova u Istri" postao prepoznatljivo mjesto na kojemu svi sudionici na tržištu rada imaju imaju mogućnost da dođu do pravih informacija o slobodnim radnim mjestima i kretanju na tržištu rada, a pritom je izuzetno važna i uloga Zavoda za zapošljavanje."Sajam poslova u Istri" službeno je otvorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić.

Ove godine poseban naglasak Sajmu dan je zanimanjima koje poslodavci sve više traže, no nezaposleni ih nerado prihvaćaju kao što su savjetnici u osiguranju, agenti u call centru ili prodajni predstavnici.