Novosti

23/03/2012

Puna podrška razvoju viskog obrazovanja u Puli

U razdoblju od 15. do 22. ožujka ove godine, gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je ukupno 17 akata te ih predstavio na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare.

Među ostalim, donesena su Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture i Programa gradnje objekata i uređaja infrastrukture za 2011. godinu koja će biti biti proslijeđena vijećnicima Gradskog vijeća.

Zaključkom o utvrđivanju prijedloga Odluke o suradnji između grada Sarajeva i Pule utvrđeno je da između ova dva grada postoji obostrani interes za uspostavljanje prijateljstva i suradnje, sukladno tradicionalnom prijateljstvu i dugogodišnjim vezama dvaju gradova. Navedene gradove na poseban način vežu kulturne manifestacije u području filmske umjetnosti a daljnji kontakti dvaju gradova trebaju doprinijeti učvršćivanju i proširivanju prijateljskih odnosa među različitim partnerima u oba grada i time potaknuti širenje prijateljskih veza među njihovim stanovnicima.

Predstavljena je i Odluka o potpunom oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju sportsko - rekreativne zone "Vidikovac - Vidikovac vodotoranj". Ovom Odlukom Grad Pula oslobađa se plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 487.626,98 kuna radi izgradnje sportsko - rekreativne zone obujma 10.964,79 m3,.

Odlukom o uporabi poslovnog prostora u Puli, poslovni prostor na adresi Riva 4 se daje na uporabu ustanovi Politehnika Pula, Visokoj tehničko-poslovnoj školi s pravom javnosti i to na vrijeme od 10 godina, bez naknade, čime Grad Pula i dalje iskazuje punu podršku razvoju visokog obrazovanja i istraživačkim projektima u našem Gradu.

Gradsko vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici usvojilo je zaključke o danim mišljenjima za dodjelu Nagrade Grada Pule u 2012. godini, Grba Grada Pule te Povelje Grada Pule. Nagradu Grada Pule dobio je glazbenik Davor Lorković, Grbom Grada Pule nagrađen je doktor zrakoplovstva Goran Ivetić, dok je Povelja Grada Pule pripala SAC-KUD-u "Lino Mariani".