Novosti

23/03/2012

Potpisan ugovor o izgradnji obalnog kolektora na rivi

U prostorijama pulske Komunalne palače potpisan je danas ugovor o izgradnji obalnog kolektora - glavnog kolektora Riva: II faza - Flaciusova ulica, III faza - Pula Centar.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić nije krio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kazavši kako je uređenje pulske rive generacijski dug koji se mora odraditi kako bismo na kraju imali čist pulski zaljev. "Izgradnja sustava odvodnje Pule provodi se kroz projekt Jadran, a financirana je sredstvima Svjetske banke. Vrijednost projekta iznosi 45,3 milijuna kuna, odnosno 56,6 milijuna kuna s PDV-om", kazao je Miletić te je najavio kako radovi na izgradnji obalnog kolektora na rivi kreću za sedam do deset dana.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, direktorica projekta Jadran Fani Bojanić, direktor Pula Herculanee Igor Stari i predsjednik Uprave tvrtke Viadukt d.d. Joško Mikulić.

Plišić je izjavio kako će nakon izgradnje novog kolektora na rivi, kvaliteta mora u pulskom zaljevu biti naočigled bolja, dok je Mikulić je kazao kako će radovi biti gotovi u zadanom roku i kvalitetno odrađeni.

Zadovoljan skorašnjim početkom radova, direktor Herculanee Igor Stari dodao je kako će se radovi odvijati u dvije smjene, a samo gradilište organizirano je kako bi radovi u što manjoj mjeri utjecali na svakodnevni život građana.

Na kraju je Miletić još jednom pozvao sve sugrađane na strpljenje za vrijeme izvođenja radova te ih uputio da u što većoj mjeri koriste javni gradski prijevoz.