Novosti

27/03/2012

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta u INK-u

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta, večeras će se s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, odigrati predstava "Čorba od kanarinca" prema tekstu Miloša Radovića u režiji Maria Kovača. U predstavi igraju Dora Lipovčan i Rade Radolović.

Na prvi pogled jednostavna priča o ljubavno-bračnim problemima, no tekst Miloša Radovića natjerat će mnoge u publici da se prisjete svojih nedoumica, strahova i sumnji vezanih uz partnere i važne životne odluke. Je li brak zajednica u koju se ulazi isključivo iz ljubavi ili valja obratiti pažnju i na brojne druge utjecaje: socijalne, političke, logičke, intelektualne"¦? Kažu da je kazalište "ogledalo života", ali nitko nam ne obećaje da će nam se ono što vidimo u tom zrcalu uistinu i svidjeti. Ova crna komedija pokazuje stvari onakvima kakve stvarno jesu i to će nas nesumnjivo natjerati na promišljanje i na smijeh - ali, koliko će taj smijeh biti gorak?

Svjetski dan kazališta je akcija koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga i tim će se povodom kao i u tisućama kazališta širom svijeta prije početka predstave čitati međunarodna i hrvatska poruka.