Novosti

02/04/2012

Predstavljena humanitarna akcija "Re(bi)cikliraj"

U prostorijama pulske Komunalne palače gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas predstavnike udruga "Naš san njihov osmijeh" i "Facebook puljani humanitarci" kako bi zajednički javnosti prezentirali tijek humanitarne akcije pod nazivom "Re(bi)cikliraj".

Kako je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, riječ je o humanitarnoj akciji čiji je cilj senzibilizirati i potaknuti građane da svoje stare bicikle koje više ne koriste doniraju i time pomognu onima koji si ih ne mogu priuštiti.

Zahvalivši Gradu Puli na dosadašnjoj suradnji, Igor Loparić iz udruge "Naš san njihov osmijeh" kazao je kako njihova udruga te "Facebook puljani humanitarci" i udruga "Dobri anđeli" po prvi put zajednički provode ovakvu akciju. "U neposrednoj komunikaciji s našim korisnicima, uvidjeli smo njihovu stvarnu potrebu pa nam je tako za ovu akciju potrebno 12 ženskih i 11 muških bicikala koje ćemo donirati onima koji ih, nažalost nemaju", istaknuo je Loparić. Voditelj "Facebook puljana humanitaraca", Damir Bošnjak, izjavio je kako će se putem njihove razgranate Facebook mreže, ova akcija promovirati i u ostalim hrvatskim gradovima. Osim toga, svoju međunarodnu promociju imat će čak i na području Sjeverne Amerike, gdje djeluje nekoliko Facebook humanitaraca koji će 19. svibnja ove godine sudjelovati u na tradicionalnom humanitarnom maratonu u gradu Clevelandu. Pomoćnik pročelnika i koordinator projekata Vinko Knez zahvalio je humanitarcima i njihovim volonterima koji su u hladnim danima veljače pomogli u organizaciji privremenog prihvatilišta za beskućnike.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je inicijativu te je pozvao građane da plemenitom gestom doniraju svoje bicikle koje više ne koriste jer osim poticanja kretanja i zdravog načina života, pomažu onima kojim je pomoć zaista potrebna.