Novosti

05/04/2012

Poziv udrugama za "Izvorni sjaj pulske Arene"

Udruga Merlin u suradnji s Gradom Pula i Turističkom zajednicom Pula u sklopu projekta Kreativnih radionica već 7 godinu organizira izložbeno-prodajnu manifestaciju "Izvorni sjaj pulske Arene" na lokaciji Nimfej.

Kao i prošlih godina tema ovogodišnje radionice su građevine i spomenici iz rimskog perioda s naglaskom na priču o nastanku i gradnji Arene te ljubavnoj priči Cara Tita Flavija Vespaziana i lijepe građanke Antonije Cenide.

Pozivaju se neprofitne organizacije (udruge) sa sjedištem u Gradu Puli da do 30. travnja 2012. dostave uzorke Komisiji za odabir rukotvorina koja će odabrati radove na temu kulturno-povijesne baštine Pule za prodaju na toj lokaciji. Komisiju čine predstavnici: Ureda za društvene djelatnosti, Ureda za komunalne djelatnosti, Turističke zajednice grada Pule, Udruge Merlin. Obrazac za prijavu može se preuzeti na web stranici: www.merlinpula.hr - rubrika novosti.

Grad Pula podržava projekt te će bez naknade dodijeliti lokacijsku dozvolu za održavanje manifestacije. Sredstva od prodaje namijenjena su radu institucija ili neprofitnih udruga koje rade s marginaliziranim društvenim skupinama.

Jedan od ciljeva manifestacije je poticanje socijalnog poduzetnišva, odnosno samoprihodovnih djelatnosti organizacija civilnog društva koje osnažuju njihovu održivost te povečavaju vidljivost i socijalni utjecaj. Do sada je u sklopu manifestacije sudjelovalo 15 organizacija s područja Pule koje su sa svojim korisnicima i članovima u različitim kreativnim radionicama izrađivale rukotvorine i suvenire koji su se tijekom četiri mjeseca trajanja manifestacije izlagale i prodavale ispred Arene. Udruga Merlin od 2004 godine organizira radionicu izrade rukotvorina "Rimski osmjesi" u kojoj su kreativni građani izradili stotinjak originalnih ukrasnih predmeta na temu kulturno povijesne baštine iz antike, a tijekom ljetnih mjeseci članice Udruge u toj radionici izrade oko 6000 suvenira.