Novosti

05/04/2012

Uskršnja fritaja na pulskoj tržnici

U organizaciji Turističke zajednice Grada Pule i Tržnice Pula, u sklopu ovogodišnje manifestacije "Uskrs u gradu", na pulskoj će se tržnici, u subotu 7. travnja 2012. godine od 10.00 sati pripremati velika Uskršnja fritaja, održat će se bogat sajam vina i maslinovih ulja južne Istre dok će se na trgu Portarata održati koncert Jazz Quarteta.
Za pripremu velike fritaje zadužena je agencija "Avenue", a glavni kuhar bit će nezaobilazni Budimir Žižović. Ovogodišnja fritaja bit će pripremljena od ukupno 1.000 jaja, 7 do 8 kilograma luka i čak 25 kilograma šparoga. Za glazbeni dio na tržnici pobrinuti će se Trio Val, a u slučaju kiše, manifestacija će imati natkriveni prostor za konzumaciju.
Usporedno s pripremom velike uskršnje fritaje, na pulskoj će se tržnici održati tradicionalni "Mirisi i okusi Istre". Posjetitelji će moći uživati u degustiranju ali i kupnji raznih proizvoda, od domaćeg vina proizvođača Kalavojne, pršuta i suhomesnatih proizvoda proizvođača Bani, meda i pčelinjih proizvoda OPG Bodiš, maslinovih ulja i drugih proizvoda OPG-a Fiore iz Krnjalože, kravljeg i ovčjeg sira Vesne iz Loborike te kozjih jogurta sa Stancije Kumparička iz Cukuna. Bit će u ponudi još i eko čokolade A due čokolada, svježe ekološko povrće OPG-a Nenad Kuftić, posebni istarski suveniri obitelji Radola iz Štinjana te suveniri i proizvodi od maslinovog drva OPG-a Brig iz Barbana. Proizvode od lavande nudit će Lavanada Bel i OPG Stipančić, a ljekovita hladno prešana ulja tvrtka Dr.Omega. Ručno rađene prirodne sapune nudit će na svojem štandu obitelj Predan. Manifestaciji će se pridružiti gosti iz Vodnjana koji će publici najaviti 19. Smotru vina južne Istre i 18. Smotru ekstra djevičanskih maslinovih ulja.