Novosti

06/04/2012

U Puli otvoreno prihvatilište za beskućnike

Nakon što je tijekom velike hladnoće u veljači ove godine oformljeno privremeno, danas je u Puli otvoreno stalno prihvatilište za beskućnike koje se nalazi pri Centru za pomoć i njegu u Valturskoj ulici na broju 61.

Ravnateljica pulskog Crvenog križa Nevija Srdoč istaknula je kako prihvatilište ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Grada Pule, Istarske županije i brojnih volontera koji su nesebično pomagali kada je postojala potreba za zbrinjavanjem osoba bez krova nad glavom.

Načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandića zahvalio je svima na angažmanu te je poručio kako će Županija i dalje pružiti podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi i vrijednom pothvatu.

"Ovo prihvatilište za beskućnike koje danas otvaramo nastalo je iz jedne izvanredne okolnosti i preraslo je u nešto vrijedno i trajno", naglasio je zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin ujedno se zahvalivši volonterima i građanima dobre volje koji su pomogli kad je bilo najpotrebnije, a posebno je zahvalio župniku pulske crkve Gospe od Mora vlč. Milanu Milovanu koji je ustupio prostor na privremeno korištenje Gupčevoj ulici. Upućena je i zahvala svim medijima koji su pratili priču o pulskim beskućnicima budući su uvelike doprinijeli senzibiliziranju javnosti oko ove problematike.

Na kraju, predsjednica pulskog Gradskog društva Crvenog križa dr. Arne Slivar poručila je kako je uvijek dobro činiti dobro, a osmero trenutnih korisnika prihvatilišta zasigurno je dobilo najljepši uskršnji poklon.