Novosti

11/04/2012

Delegacija iz Istre na obilježavanju Dana Grada Sarajeva

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, zamjenica gradonačelnika Vera Radolović te pročelnik kabineta istarskog župana Miodrag Čerina boravili su proteklog tjedna u Sarajevu u sklopu proslave Dana Grada Sarajeva - 6. travnja.

Istarska delegacija zajedno s ostalim gostima - delegacijama Barcelone, Vukovara, Dubrovnika, Zagreba, Tirane, Podgorice, Tuzle, Bošnjačke nacionalne zajednice za grad Dubrovnik, Kluba Sarajlija Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županije, položila je cvijeće i odala počast poginulim braniteljima i šehidima grada, te žrtvama fašizma u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Delegacija je potom sudjelovala na manifestaciji "Sarajevska crvena linija" u počast za 11.541 ubijenog građanina Sarajeva kojom je obilježena 20. godišnjica od početka najduže opsade grada u povijesti čovječanstva, duge 1.425 dana. Crvene stolice, njih 11.541 koje simboliziraju broj ubijenih građana u ratu 1992.-1995., postavljene su duž cijele Titove ulice, od Vječne vatre do Marijin-Dvora.

Gradonačelnik Sarajeva tom je prigodom podsjetio kako ovogodišnja proslava Dana Grada ima trostruko značenje: proslavu 550 godina od rođenja Sarajeva, 67 godina od oslobođenja od fašizma i 20 godina od početka agresije na grad Sarajevo.

U sklopu proslave Dana Grada Sarajeva održana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj su istaknutim ličnostima podijeljene godišnje nagrade i priznanja Grada Sarejava.