Novosti

11/04/2012

Ministar turizma Veljko Ostojić posjetio Pulu

Ministar turizma Veljko Ostojić, jučer je u Puli boravio u sklopu svog prvog službenog posjeta Istarskoj županiji u toj funkciji. Službeni obilazak županije počeo je još u ponedjeljak odlaskom na smotru vina u Gračišće, a tog je dana obišao i objekte opatijskih Liburnija Riviera Hotela gdje je također pogledao najnovija ulaganja.

"Nastojat ću biti objektivan, ipak je srce blizu i ovu investiciju doživljavam puno emotivnije i mislim da je nakon 1987. godine kad su Histria i čitava Punta Verudela izgrađene ovo bitan iskorak u dizanju kvalitete Punta Verudele ali i turizma inače. S novim vlasnicima i novim pristupom shvaćeno je da su jedino dizanje kvalitete i dizanje cijene put do uspjeha. Iznenađen sam i zadovljan ukupnim pristupom i nekim riješenjima kao i činjenicom da je u cijelosti angažirana domaća radna snaga" rekao je ministar turizma Veljko Ostojić tijekom posjeta hotelu Park Plaza, odnosno Histriji i apartmanskom naselju koji je u fazi renoviranja.

Ostojić je posjetio i Poreč, te naglasio da će temeljita obnova porečkog Parentiuma i pulske Histrie koje predstavljaju dvije najveće investicije u Hrvatskoj u Istru dovesti goste dubljeg džepa, te će prihodi rasti i preko 15%.

Jedan od četiri izvršna direktora Arenaturista, Reli Slonim koji je jučer s predstavnicima Grada i Županije dočekao ministra i obišao radove u tijeku, nada se drugačijoj klijenteli, ali i višem standardu. Investicijom je zadovoiljan i pulski gradonačelnik Boris Miletić. "Ovo je iskorak za turizam ne samo Pule već Istre i Hrvatske. Drago mi jeda će Arenaturist uložiti u kvalitetu i time biti konkurentniji na turističkom tržištu", zaključio je Miletić.