Novosti

11/04/2012

Izbor članova Savjeta mladih Grada Pule

Na današnjoj konferenciji za novinare pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti zajedno sa suradnicima, predstavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za izbor članova Savjeta mladih Grada Pule.

Pomoćnik pročelnika i koordinator projekata Vinko Knez istaknuo je kako je javni poziv upućen svim mladim osobama od 15 do 29 godina s isključivim prebivalištem na području grada Pule, a sama ideja o osnivanju savjeta mladih je ujedno i obavza propisana od strane države. "Uloga savjeta mladih je isključivo savjetodavna i oni ne mogu utjecati na dnevni red Gradskog vijeća Grada Pule, ali mogu davati konkretne prijedloge o kojima Vijeće može odlučiti", kazao je Knez.

Rok prijave za kandidaturu je 15 dana, a svaka skupina, odnosno srednjoškolci, studenti, ostale udruge imaju pravo kandidirati 3 osobe. Nakon kandidature prijedlozi rada šalju se na odbor za imenovanje koje u suradnji s gradskim vijećem donosi odluku o njihovom formiranju.

Pomoćnica pročelnika Jasmina Nina Kamber najavila je javnu tribinu za sve srednjoškolce koja će se održati u petak s početkom u 14 sati u pulskoj Gimnaziji, a za sve ostale koji su spremni na kandidaturu, javna tribina održat će se isti dan u Dnevnom boravku CGU Rojc s početkom u 18 sati.

Na kraju, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić istaknuo je kako se nada da će se mladi u velikom broju uključiti sa svojim idejama kako bi utjecali na što bolju suradnju s mlađim populacijama na području Pule.