Novosti

13/04/2012

Predstavljen program 4. Dana srpske kulture u Istri

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama pulske Komunalne palače, predstavljen je bogat program ovogodišnjih "Dana srpske kulture u Istri" koji će se održati od 19. do 23. travnja 2012. godine.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović izrazila je zadovoljstvo što su "Dani srpske kulture u Istri" stigli do svog četvrtog izdanja, ističući kako je to dokaz da multikulturalnost, suživot i tolerancija zaista žive u Puli i Istri.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula zahvalio je Gradu Puli i  Županiji na ukazanoj potpori te je najavio bogat kulturni program manifestacije koja će se ponovno održati u Puli, ali i u ostalim gradovima Istre.  Svečano otvorenje "4. Dana srpske kulture u Istri" održat će se u Galeriji Vincent iz Kastva, u Istarskom narodnom kazalištu u petak 20. travnja s početkom u 18.00 sati gdje će se, uz prisustvo visokih dužnosnika i gostiju, prigodnom izložbom pulskoj publici predstaviti pet suvremenih slikarica. U subotu, 21. travnja u Istarskom narodnom kazalištu gostuje Narodno pozorište Kruševac s predstavom "Dundo Maroje", a ravnateljica kazališta Gordana Jeromela Kaić kazala je kako ovako kvalitetne predstave naših susjeda obogaćuju kulturnu ponudu grada.

"4. Dani srpske kulture u Istri", osim u Puli, održat će se u Vodnjanu, Rovinju, Peroju, Fažani, Labinu i Umagu. Organizator manifestacije je Klub Srba Istarske županije, Kordinacija vijeća nacionalnih manjina iz Istre, SNV Zagreb te Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba

Organizacijski partneri su Ministarstvo vera i dijaspore RS i Ministarstvo kulture RS, Filmski centar Srbije, INK Pula i Kino Valli. Generalni pokrovitelji su Istarska županija i Grad Pula uz supokroviteljstvo TZ Grada Pule i Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU Istarske županije. Partner manifestacije je Grad Kruševac.

Na kraju konferencije za novinare, zamjenica gradonačelnika Vera Radolović svim je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave svetkovinu Uskrsa u nedjelju 15. travnja, čestitala i zaželila sretan i blagoslovljen Uskrs.

Program 4. Dana srpske kulture u Istri