Novosti

16/04/2012

Smotriranje postrojbi civilne zaštite Grada Pule

U pulskoj dvorani sportova Mate Parlov, protekle je subote održano smotriranje novo formiranih postrojbi civilne zaštite opće i specijalističke namjene Grada Pule. Cilj smotriranja pripadnika civilne zaštite je utvrđivanje stvarnog stanja popunjenosti i opremljenosti postrojbi, provođenje kratke edukacije obveznika civilne zaštite te provođenje kratke izobrazbe teklića.

U sastavu novo formiranih postrojbi smotrirano je 68 pripadnika opće i 93 pripadnika specijalističke namjene, a njihov je sastav proizašao iz Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih blaga od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa za Grad Pulu koje je na sjednici usvojilo Gradsko vijeće Grada Pule.

Pripadnicima postrojbi ukazalo se na njihovo mjesto i ulogu unutar postrojbe, ali i na ulogu i značaj ukupnog sustava zaštite i spašavanja u RH te snaga civilne zaštite kao njegovog integralnog dijela. Prilikom smotre razgovaralo se o najčešćim ugrozama stanovništva i materijalnih dobara na našem području, kojim se snagama i sredstvima raspolaže u zaštiti i spašavanju te tko, kada i kako može aktivirati postrojbe civilne zaštite.