Novosti

18/04/2012

Ovoga vikenda kreće "52. Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković"

Međunarodna juniorska biciklistička utrka "Kroz Istru" stigla je do svog 52. izdanja, a ova priznata sportska manifestacija i ove se godine vozi u 3. etape od 20. do 22. travnja 2012. godine i u ukupnoj duljini od 300-tinjak kilometara kroz više od 30 istarskih gradova i općina.

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Istarske županije u Puli,

pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan istaknula je kako se ovom manifestacijom biciklistički sport na ovim prostorima dodatno afirmira te je svim sudionicima poželila mnogo uspjeha i sportske sreće.

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin naglasio je kako je Gradu Puli stalo do tradicije i vrijednih manifestacija poput ove te da će i ubuduće pružiti podršku organizatorima utrke.

Predsjednik BK Loborika Dean Vitasović zahvalivši se županiji, gradovima i sponzorima na ukazanoj podršci, istaknuo je kako ovogodišnja utrka, u čast pokojnog sportskog djelatnika i velikog zaljubljenika u biciklizam, po prvi put nosi puni naziv: "52. Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković". Na ovoj međunarodnoj biciklističkoj juniorskoj utrci sudjeluje 20 nacionalnih reprezentacija i 120 biciklista, a uz još četiri utrke u svijetu, boduje se za Svjetski kup.

Prva etape utrke duga je 97 kilometara, a kreće iz Rovinja u petak 20. travnja s ciljem u Buzetu. Idućeg dana, u subotu 21. travnja, 90 kilometara duga 2. etapa kreće iz Umaga s ciljem u Labinu, dok je 3. etapa na rasporedu u nedjelju 22. travnja te kreće od Vrsara s ciljem u Puli.