Novosti

20/04/2012

Rojc u ozračju multikulturalnosti

U sklopu projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju nastavlja se program "Stvoreno u Rojcu" kojim će se široj javnosti predstavljati raznolikosti sadržaja Centra gradskih udruga. Travanjsko izdanje programa "Ozračje multikulturalnosti" predstavit će kulturnu baštinu nacionalnih manjina iz Rojca. Cilj programa je omogućiti široj javnosti upoznavanje kultura koje čine dio naše lokalne zajednice, ali i druženje i zabavu u ozračju multikulturalnosti Rojca.

Programi će se održavati od utorka 24. do petka 27. travnja u popodnevnim satima (od 18 do 20) te u subotu 28. travnja od 19 do 22 sata u Dnevnom boravku CGU Rojc (prizemlje).

Različitost kultura predstavit će desetak udruga pripadnica bosanske, srpske, makedonske, mađarske i romske manjine samostalnim programima tijekom prva četiri dana, dok je subota rezervirana za skupni događaj, zajedničko druženje i zabavu svih sudionika na istom mjestu.

Programi pojedinih udruga obuhvatit će različite elemente kulturne baštine, od poznatih bosanskih gastronomskih specijaliteta, tradiconalnih priča poput zavičaja Nikole Tesle i izložbe znamenitih žena srpske zajednice u Hrvatskoj, glazbenih i folklornih izvedbi, različitih narodnih nošnji, mađarskih specijaliteta poput paprikaša i raznih kolačića, stvaralaštva makedonske kreativne radionice te vesele romske glazbe i zabave"¦

Organizator događaja je Udruga Seasplash u suradnji s Gradom Pula i Savezom udruga Rojc uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.