Novosti

20/04/2012

Popis lokacija za akciju "Zelena čistka"

U Hrvatskoj se po prvi put organizira akcija "Zelena čistka" koja će u subotu 21. travnja 2012. godine okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Ovo je poziv na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada. Cilj je pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape ... svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu.

Akcija će se u jutarnjim satima provesti i u Puli pa su tako prema prijavljenim mjesnim odborima, određene lokacije na kojima će se uklanjati otpad. Na području mjesnog odbora Veli Vrh akcija će se provesti u Jeromelinoj ulici i za tu su prigodu postavljena 3 kontejnera. Udruga ŠRD Mandrač-Tivoli čistit će lokaciju na rivi (ispod mosta kraj vojniog ulaza na Valellungu). MO Stoja čistit će lokaciju u Ulici Valkane i Pradorlando, MO Gregovica čistit će šumicu Pineta i Ulica braće Levak, a kontejneri će se postaviti kraju Valvazorove ulice kod bunkera i kod zelenog otoka na cesti kraj Kraške ulice. Stanovnici MO Kaštanjer čistiti će parcelu u Japodskoj ulici (preko puta dječjeg vrtića) na kojoj se nalazi glomazni otpad

Inače, Zelena čistka se provodi u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta "Let's do it!" u koju su se do sada uključile 82 zemlje.