Novosti

23/04/2012

Otvoren 10. Festival znanosti

Predavanjem akademika Vladimira Paara u prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, danas je službeno otvoren 10. Festival znanosti.

Prilikom otvaranja Festivala predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić naglasila je važnost kvalitetne suradnje između gospodarstva i znanosti, kazavši kako Komora uvijek potiče mlade na učenje i spoznaju novih stvari jer je znanje važno i dugoročno isplativo. U ime Istarske županije okupljene je pozdravila pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan dok je čestitke organizatorima u ime Grada uputio pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić. "Cilj ovog festivala je senzibilizacija javnosti o važnosti znanost i predstavljanje znanosti na zanimljiv način", kazao je predsjednik organizacijskog odbora Festivala Anton Pletikos ističući kako se ovogodišnje izadnje održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture istodobno u osam velikih hrvatskih gradova.

Ugledni akademik i profesor na zagrebačkom PMF-u Vladimir Paar istaknuo je koliko je važno mlade ljude oduševiti novim izazozovima, a u sklopu svog predavanja pod nazivom "Zašto NASA upozorava na mogućnost skorašnjega malog ledenog doba?" govorio je o problemu globalnog zatopljenja.

U sklopu 10. Festivala znanosti u centru za istraživanje metala METRIS otvorena je izložba znanstvene fotografije autorice dr. Danijele Poljuha.