Novosti

24/04/2012

Otvoren Monte Librić

U prostorijama Zajednice talijana u Puli, popularnom Circolu, otvoren je danas peti po redu festival dječje knjige Monte Librić koji svoju malu obljetnicu po prvi put slavi u samostalnom izdanju.

Otvaranje je proteklo uz obilje dječjeg smijeha za što su najzaslužniji članovi udruge Čarabnjakov šešir, Baka Librić i Profesor Baltazar dok su se prigodnim riječima prisutnima obratili direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin te pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica.

Ovogodišnji program Monte Librića traje do 29. travnja i sastoji se od 70 programa s preko 40 sudionika, a najveća je novost upravo izdvajanje od Sa(n)jma knjige u Istri. U sklopu Monte Librića ove je godine moguće pronaći preko 2000 naslova i 50 hrvatskih nakladnika, a uz popuste do 70%, osim slikovnica i literature za najmlađe, na popisu knjiga mogu se pronaći i edukativne knjige za pedagoge, nastavnike i roditelje. U programu će se naći zanimljive edukativne i kreativne radionice koje će se odvijati na tri paralelne scene. Jedna od njih je velika pozornica, druga je Librić kućica i Baltazarac.

Pokrovitelji projekta su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula i Talijanska Unija.