Novosti

25/04/2012

Boljom organizacijom do rješavanja problema prometa u centru grada

U periodu od 12. do 24. travnja 2012. godine gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je ukupno 18 akata, a predstavio ih je na današnjoj konferenciji za novinare. Među prvim aktima nalazi se Odluka o davanju na korištenje javnog tunelskog skloništa br. 12 Povijesnom muzeju Istre. Naime, ovo tunelsko sklonište, poznatije kao "Zerostrasse" otvoreno je prošle godine radi obavljanja muzejsko-galerijske djelatnosti, a budući su u prvoj godini postignuti dobri rezultati, sklonište je dano na uporabu na 10 godina bez naknade.

Donesena je i izmjena odluke o uvođenju privremenih javnih parkirališta sa naplatom, a odnosi se na privremeno parkiralište na Marsovom polju. Odluka je donosena iz razloga dodatnog proširenja parkirališnog prostora na području Grada Pule, a koji je smanjen zbog izvođenja radova izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na dionici Riva-Flaciusova ulica.

U cilju rješavanja prometne problematike na području Ulica Castropola, Gradinski uspon, Uspon na kaštel, Uspon sv. Stjepana i dio Kandlerove ulice, donesena je odluka o uvođenju nove organizacije prometa. Nova se organizacija odnosi na uklanjanje sustava automatiziranih cestovnih branika i opreme za identifikaciju korisnika putem korisničkih bezkontaktnih kartica te uvođenje parkiranja na kolniku, gdje god postojeća širina to omogućava.

Doneseno je Rješenje o imenovanju voditelja sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000, a riječ je o Nebojši Vukoviću. Recertifikacijski audit obavljen je u Gradu Puli krajem veljače ove godine, a u provedenom auditu utvrđeno je da se sustav upravljanja kvalitetom održava na zadovoljavajući način.

Prema Zaključku o prijedlogu Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2011. godinu, ostvareni su ukupni primitci u iznosu od 289.338.429,67 kuna, a rashodi u iznosu od 283.017.290,68 kuna te je tako u 2011. godini ostvaren višak nad rashodima u iznosu od 6.321.138,99 kuna.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju 12. do 24. travnja 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika"