Novosti

25/04/2012

Dodjeljena godišnja priznanja Zajednice tehničke kulture za 2011. godinu.

Na godišnjoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Pula koja je održana u utorak 24. travnja, dodijeljena su godišnja priznanja Zajednice za 2011. godinu. Priznanja je dodijelio Boris Siljan, predsjednik ZTK, a dodjeli su pored ostalih nazočili i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan, te pročelnik odjela za Društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić.

Povelja za životno djelo dodjeljena je Mariu Delmoru, koji se od 1961. godine bavi moto utrkama, a 1970. godine postaje aktivni sportaš AMD Pula, danas AK Pula-Rovinj. Višestruki je prvak bivše i sadašnje države, deseterostruki pobjednik Istarskog rally-a, prvak Jugoslavije na kružnim stazama, trostruki vice prvak na brdskim stazama u kategoriji do 1150 cm3, jedini vozač koji je nastupio na svim utrkama Buzetski dani, a ove godine slavi 30 godina nastupa. Ima vozačku karijeru od 40 godina u kojoj je zdušno pomagao mladim vozačima, iskazao se je kao organizator utrka Rabac-Labin. Osim postignutih vrhunskih rezultata u svojoj dugogodišnjoj karijeri, posvetio se i radu s mladim vozačima u klubu.

Godišnja priznanja dobili su: članica Astronomskog društva "Istra" Tanja Slamnik, Pula, dugogodišna članica AK "Pula-Rovinj" Iva Peruško, instruktor Denis Hudoletnjak, jedan je od osnivača Društva informatičara Pula Damir Blašković, dugogodišnji aktivni član Društva inovatora Pula Atilio Jadreško, zatim član Foto kluba Pula Miran Burić, dugogodišnji član Jedriličarskog kluba "Vega" Ted Weidlich, ronjena u Klubu podvodnih aktivnosti "Uljanik" Ivica Biletić te Marko Zdravković-Kunac predsjednik Pulske filmske tvornice.