Novosti

26/04/2012

Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Pule

U prostorijama Komunalne palače u Puli predstavljen je danas bogat program obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog praznika rada te Dana oslobođenja - Dana Grada Pule. Program je predstavio zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin koji je među ostalim istaknuo kako će u tjednu od 1. do 6. svibnja svatko moći pronaći nešto za sebe.

Tako će se u utorak 1. svibnja na trgu Portarata održati tradicionalno obilježavanje proslave Međunarodnog praznika rada i to polaganjem vijenaca na spomen ploču palim radnicima 1920. godine uz Puhački orkestar Grada Pule i nastup zbora Lino Mariani. Nakon toga, s Portarate kreće 42. izdanje Pulske biciklijade. Program se potom seli u Šijansku šumi gdje je predviđen bogat cjelodnevni zabavni program te tradicionalna podjela 2500 porcija graha za što će se pobrinuti agencija "Avenue" čiji je predstavnik, Vlado Orlić, danas kazao kako posjetitelji mogu očekivati dobar provod. Izvršni direktor Puljanke d.d. Željko Jelenić izrazio je zadovoljstvo što se Puljanka i ove godine uključila u obilježavanje programa u Šijanskoj šumi pa će tako donirati 2500 boca voda.

U srijedu 2. svibnja dodjelit će se nagrade za najbolji informatički rad osnovnih škola "Pula moj grad - pogled u budućnost" dok će se u parku Monte Zaro obilježiti EU projekt "Infiore". Idući je dan, 3. svibnja, nazvan "Dječjim danom" zbog niza kulturno-zabavnih programa u kojima učestvuju polaznici vrtića te učenici osnovnih škola, a podršku programu izrazila je i direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić naglasio je kako se Zagrebačka banka sa zadovoljstvom i ove godine priključila obilježavanju Dana Grada pa je tako podržala otvaranje novog ulaza u tunelsko sklonište "Zerrostrase" koje će se prigodnom izložbom otvoriti u petak 4. svibnja. U tom će se danu, koji je nazvan "Danom izložbi" otvoriti i čitav niz ostalih zanimljivih zložbi, poput "110 godina Arheološkog muzeja Istre", foto izložbe "Japan - godinu dana nakon stradanja" i "Antun Motika - izbor iz donacija X". U večernjim satima u petak, u Istarskom narodnom kazalištu naš poznati glazbenik i kantautor Bruno Krajcar održat će koncert povodom 30 godina duge glazbene karijere, a promotor koncerta Danijel Sponza najavio kako će mu se na sceni pridružiti prijatelji Josipa Lisac i Oliver Dragojević te brojni drugi gosti.

Dan Grada Pule, 5. svibanj, započet će polaganjem vijenaca, nastavit će se u plesnom tonu na Forumu, a Svečana sjednica Gradskog  vijeća i uručenje javnih priznanja Grada Pule održat će se u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 11.00 sati. Među ostalim izdvojenim programima, od 3. do 5. svibnja, na Giardinima bit će postavljena izložba cvijeća "Florija" za što je zaslužna udruga Ideja Lux. Svi programi su pod pokroviteljstvom Grada Pule, a sponzori su Turistička zajednica grada Pule, Puljanka grupa, Zagrebačka banka i Ideja Lux.

Cjelokupni program događanja možete pogledati ovdje.

Program obilježavanja Međunarodnog praznika rada i Dana grada Pule - letak.