Novosti

27/04/2012

"Elling" u INK-u

U petak 27. travnja 2012. godine u 20.00 sati u Istarskom narodnog kazalištu bit će održana predstava "Ellin" autora Simona Benta u režiji Daria Harjačeka iz produkcije Kazališta Virovitica.

Prijateljstvo Ellinga i Kjella, dvojice drugačijih u svijetu koji uspjeh mjeri profitom, različito je od svakog drugog prijateljstva onoliko koliko je dvojac anti-junaka različit od ljudi koji ih okružuju. Ono se rađa iz očajničke ovisnosti, a razvija se u istinski kvalitetni ljudski odnos. Priča o dvojici sobnih kolega, koji se pokušavaju naviknuti na stvaran život tek u svojim četrdesetima, u svoj svojoj dirljivoj ozbiljnosti istovremeno je urnebesno smiješna, jer Bent vješto balansira na granici komičnog i tragičnog. Luzeri, međutim, otkrivaju da ne samo da mogu preživjeti u novim okolnostima, nego da u životu mogu i uživati, kad ga na svoj čudan način, prihvate. Duboko humana i scenski izuzetno zabavna Elling je drama koja govori o zaboravljenim ljudskim vrijednostima u vremenima i društvu koje je biti zamijenilo za imati.

U predstavi igraju: Draško Zidar, Mijo Pavelko, Goran Koši, Igor Golub, Blanka Bart, Snježana Lančić-Prpić i Vlasta Golub.