Novosti

02/05/2012

Upriličen prijem za Brunu Krajcara

Velikim koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, 4. svibnja, skladatelj i glazbenik Bruno Krajcar obilježit će 30 godina od njegove prve zapisane i javno izvedene klavirske skladbe. Tim je povodom danas u Komunalnoj palači održan prigodni prijem na kojemu su uz domaćina gradonačelnika Pule Borisa Miletić prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Denis Martinčić, pročelnik Kabineta istarskog župana Miodrag Čerina te promotor koncerta Danijel Sponza.

Miletić je Krajcaru čestitao na uspješnoj karijeri zahvalivši se pritom na svemu što je učinio za Pulu, a istaknuo i njegovu veliku humanost koju je više puta pokazao. Dodao je kako je ovaj glazbeni događaj njegov najljepši poklon Gradu te vjeruje kako će građani sigurno uživati u koncertu. Denis Martinčić također se zahvalio Krajcaru na svemu učinjenom te je naglasio kako će ga Grad i dalje podržavati u radu. Pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina posebno je istaknuo važnost Krajcarovog rada na projektu "Mate Balota" koji je tijekom godina u Istru doveo velik broj eminentnih glazbenika i ostalih sudionika.

Krajcar je kazao kako ve godine obilježava 30 godina od kad je zapisao svoju prvu klavirsku skladbu koja je javno izvedena. Tada je kao desetogodišnjak išao u treći razred glazbene škole i prvi put nastupao sa svojom klavirskom skladbom koju je napisao za svoju sada pokojnu majku Ninu. Već tada prozvali su mladim talentom s obzirom da je rijetko da već u tako ranoj dobi netko piše kompozicije. Krajcar je prije 20 godina izdao prvi nosač zvuka s vlastitim kompozicijama, a do sad je napisao 400 kompozicija, od čega ih je 2000 snimano.