Novosti

03/05/2012

Prijem za članove Vatrogasne zajednice Istarske županije

Povodom obilježavanja dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca 4. svibnja, u sjedištu Istarske županije u Puli održan je danas prijem za članove Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Istarske županije, koju tradicionalno priređuju Istarska županija i Grad Pula.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je pred vatrogascima još jedna izazovna sezona te da su velika očekivanja javnog sektora u vidu zaštite ljudskih života i imovine. "Model istarskog vatrogastva ističe se kao iznimno pozitivan primjer u cijeloj Hrvatskoj, na tome sam vam zahvalam i vjerujem kako ćete i dalje promptno reagirati na sve buduće izazove", kazao je Miletić.

Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić čestitao je svim vatrogascima njihov dan zahvalivši se na dosadašnjem radu te je dodao kako je pravovremena kvalitetna zaštita građana i gostiju svima primarni cilj.

S time se složio i Dino Kozlevac, zamjenik načelnika Stožera koji je ukratko predstavio podatke o intervencijama u 2011. godini. Ukupno je bilo 2580 intervencija, od čega 1096 gašenja požara. Evidentirana je 641 tehnička intervencija, od čega 144 u prometu. Do kraja travnja 2012. zabilježeno je 1202 intervencije, od čega 721 gašenja požara. "Razina zaštite u Istri je na razini zapadnih zemalja", napomenuo je Kozlevac dodavši kako je spremnost na intervenciju na visokoj razini.