Novosti

04/05/2012

U Cvajneru otvorena izložba "Hvala Hrvatska!"

Veleposlanik Japana u RH NJ.E. Masaru Tsuji svečano je danas u Galeriji Cvajner u Puli otvorio izložbu fotografija pod nazivom "Hvala Hrvatska!" kojom Veleposlanstvo Japana obilježava godišnjicu potresa i tsunamija u regiji Tohoku u Japanu. Veleposlanik Japana istaknuo je izvrsnu suradnju Hrvatske i Japana te je zahvlaio svima koji su njegovoj zemlji pomogli u trenucima tuge, za vrijeme razornog potresa u ožujku prošle godine.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić podsjetio je na dugogodišnju suradnju grada Pule i Hekinana, ističući kako je posebice ponosan što je Pula pomogla Japanu kada je to bilo najpotrebnije. Zamjenica istarskog župana Viviana Benussi izrazila je zadovoljstvo što je Pula jedan od deset hrvatskih gradova koji će ugostiti ovu izložbu. Otvorenju izložbe prisustvovla je i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula dr. Arne Slivar te voditeljica galerije Gorka Ostojić Cvajner.

Izložbu "Hvala Hrvatska!" organizira Veleposlanstvo Japana u RH u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom poštom, a nakon Pule, izložba će biti postavljena u nizu drugih gradova u Hrvatskoj, kao izraz zahvale hrvatskom narodu za pomoć i potporu Japanu nakon prošlogodišnje tragedije. U galeriji Cvajner izložba je otvorena do 18. svibnja.

Nakon izložbe, veleposlanika Japana u RH u prostorijama Komunalne palače primio je gradonačelnik Pule Boris Miletić te zamjenica istarskog župana Viviana Benussi.