Novosti

10/05/2012

Prvenstvo Grada Pule u košarci za učenike do šestog razreda

U dvorani Osnovne škole Šijana protekle su srijede odigrane utakmice drugog kola košarkaškog prvenstva za učenike do šestog razreda. Ovogodišnje prvenstvo okuplja ukupno osam pulskih osnovnih škola, podijeljenih u dvije grupe. U grupi A natječu se škole Tone Peruška, Kaštanjer, Vidikovac i Veruda dok će u grupi B snage međusobno odmjeriti Stoja, Šijana, Centar i Veli Vrh. Natjecanje je otvoreno još prije desetak dana utakmicama prvog kola između škola Kaštanjer i Vidikovca (33:12), Tone Peruška i Verude (39:11), Šijane i Centra (13:11) te Stoje i Velog Vrha (64:2).

Drugo kolo pak otvoreno je ogledom između Verude i Vidikovca u kojem su se Verudeži nametnuli odmah u početku te je prva četvrtina završila uvjerljivim rezultatom 16:0 u njihovu korist. Dominacija Verude tijekom cijele utakmice na kraju je potvrđena konačnim rezultatom 39:12, a svakako valja izdvojiti raspoloženog Matiju Gustovarca koji je postigao ukupno 18 koševa. Kolo je nastavljeno utakmicom između domaćina Šijane i ekipe škole Stoja. Nakon što je u prvom kolu uvjerljivo svladala Veli Vrh, Stoja se i u ovoj utakmici potvrdila kao dosad najuspješnija ekipa svladavši domaćine rezultatom 28:8. Ekipa Stoje dominirala je u prvoj, drugoj i posljednjoj četvrtini no ekipi Šijane pripala je treća četvrtina u kojoj je postigla četiri koša, a njihovi protivnici niti jedan. Među redovima Stoje najuspješniji bio je Dominik Ban koji je postigao ukupno deset koševa. U preostale dvije utakmice drugog kola Kaštanjer je uvjerljivo svladao Tone Peruška rezultatom 33:19, a ekipa Centra svladala je Veli Vrh rezultatom 12:7.

U idućem kolu prvenstva koje je na rasporedu 16. svibnja snage će odmjeriti Veruda - Kaštanjer, Šijana - Veli Vrh, Vidikovac - Tone Peruška te Stoja i Centar. Organizator prvenstva je Savez sportova Grada Pule.