Novosti

10/05/2012

Novi Javni natječaj za dodjelu poslovnih prostora na području Grada Pule

U razdoblju od 25. travnja do 9. svibnja gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je ukupno 26 akata koje je zajedno s pročelnicima i suradnicima predstavio na današnjoj konferenciji za novinare.

Među prvim odlukama nalazi se ona o raspisivanju natječaja za davanje u zakup javnih površina na 17 lokacija u Puli radi organiziranja trgovačke ponude tijekom ljeta, odnosno radi postave naprava za prodaju suvenira, nakita, numizmatike, portretiranje, tetoviranje te prodaju cvijeća i svijeća. Početne cijene zakupnine istovjetne su prošlogodišnjim početnim cijenama. Donesena je i Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Pule te se tako raspisuje natječaj za davanje u zakup 20 poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Osim toga, Odlukom o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina raspisuje se natječaj za prodaju 10 stanova, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule dok se Odlukom o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskog zemljišta raspisuje natječaj o prodaji 13 građevinskih zemljišta.

Donesen je i Zaključak o donošenju Plana motrenja, ophodnje, dojave i dežurstva za 2012. godinu. Naime, sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, u 2012. godini Grad je kao jedinica lokalne samouprave izradila ovaj Plan, a na prijedlog Stožera zaštite i spašavanja Grada Pule, utvrđen je i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti na području Pule.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju 25. travnja do 9. svibnja 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika".