Novosti

11/05/2012

Potpisan sporazum o sufinanciranju projekta "Sigurna turistička sezona"

U policijskom Centru za obuku Valbandon završena je danas tradicionalna, sedma po redu, "Konferencija šefova policija uoči turističke sezone" na kojoj su, uz čelnike policija država koje su uključene u projekt, gradonačelnika Pule Borisa Miletića, načelnice Općine Fažana Ade Damjanac i predsjednika Županijske skupštine Dine Kozlevca, sudjelovali ministar unutarnjih poslova RH Ranko Ostojić te ministar turizma Veljko Ostojić.

Tom su prigodom ministri svečano potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta "Sigurna turistička sezona". Naime, Ministarstvo turizma i ove je godine osiguralo financijska sredstva u iznosu od 200.000,00 kuna za troškove smještaja stranih policijskih službenika tijekom njihovog boravka u Hrvatskoj te je time ujedno potvrdilo izvanrednu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova. Projekt se provodi od 2006. godine kada je pokrenuta inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Hrvatsku tijekom turističke sezone. Ove će godine Ministarstvo unutarnjih poslova sklopiti međunarodne akte o suradnji s ukupno 11 stranih policija na temelju kojih će strani policijski službenici tijekom turističke sezone boraviti na jadranskoj obali. U svojim nacionalnim policijskim odorama i zajedno s hrvatskim kolegama pomagati će stranim i domaćim turistima.

Govoreći o nadolazećoj turističkoj sezoni ministar turizma istaknuo je sigurnost kao jedan od najvažnijih faktora uspješnosti turističke sezone te je dodao kako pozitivna iskustva stranih gostiju koji dolaze u Hrvatsku na odmor, potvrđuju da je Hrvatska iznimno sigurna zemlja. "Prethodna je turistička sezona protekla u miru, nadamo se da će tako biti i ove godine te se svi zajedno nadamo da će na kraju rezultati biti još i bolji", zaključio je Ostojić.

Ranko Ostojić kazao je kako se projekt "Sigurne turističke sezone" pokazao i kao dobra promocija hrvatske policije te kako se ove godine očekuje sudjelovanje 50-ak stranih policijskih službenika iz Austrije, Crne Gore, Češke, Mađarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Italije, Njemačke, Španjolske i Ukrajine.