Novosti

15/05/2012

Obilježen Međunarodni Dan obitelji

Okruglim stolom "Vrijeme za obitelj" i izložbom dječjih radova na trgu Forum obilježen je današnji Međunarodni dan obitelji. Tema ovogodišnjeg okruglog stola bila je posvećena prepoznavanju značaja zajedničkog vremena za kvalitetne obiteljske odnose i zdravo odrastanje. Posebna pažnja usmjerena je prema predstavnicima gradova i općina u Istarskoj županiji te organizacijama i ustanovama usmjerenima na djecu, mlade i obitelji. Na okruglom stolu raspravljalo se o važnosti i mogućnostima zajedničkog provođenja slobodnog vremena djece i njihovih roditelja. Istaknuti su pritom pozitivni primjeri iz prakse te su donesene preporuke i smjernice svim relevantnim dionicima kako bi se potaknule jedinice lokalne samouprave na organiziranje i podržavanje aktivnosti u zajednici koje uključuju sve članove obitelji.

Nakon okruglog stola na trgu Forum otvorena je izložba dječjih radova na temu "Provod u slobodno vrijeme s obitelji za 0 kn u gradu Puli", a svi su radovi izloženi na posebno pripremljenim panoima. Crteže su izradila djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi, a najčešći motivi bili su Šijanska šuma, igrališta i parkovi

Ovogodišnji Međunarodni dan obitelji održan je u organizaciji Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije.