Novosti

16/05/2012

"Zdrava avantura" u Školi za odgoj i obrazovanje

Učenici Škole za odgoj i obrazovanje - Pula tijekom svibnja završavaju višemjesečni projekt ''Zdrava avantura'' koji se provodi ove školske godine pod pokroviteljstvom Istarske županije i u partnerstvu s Medicinskom školom Pula.

Od 15. do 18. svibnja 40tak učenika Škole boravi u školi u prirodi na Puntiželi. Tamo će primijeniti naučeno na tematskim radionicama koje su s njima provodili učenici Medicinske škole: o pravilnoj prehrani i prevenciji pretilosti, njezi zuba, tjelovježbi, aktivnom provođenju slobodnog vremena.

Pored boravka u prirodi, puno pješačenja i izleta na Brijune, za četvrtak, 17. svibnja prije podne, predviđeno je druženje i igra s učenicima OŠ Veli Vrh, područne škole Štinjan, te zabava uz glazbu i ples s volonterima Medicinske škole u večernjim satima.

Projekt će se nastaviti do kraja svibnja radionicama na temu prevencije ovisnosti. Tribina pod nazivom ''Pravo na zdravlje'' koja će se održati 25. svibnja u Domu hrvatskih branitelja u 19.00 sati, okupit će stručne osobe iz lokalne zajednice koje aktivno djeluju na području unaprjeđenja zdravlja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju te učenike, studente, roditelje i druge zainteresirane. Tribina je dio popratnog programa modne revije ''Svi smo mi jednaki'' .