Novosti

17/05/2012

Održan prijem za sudionike međunarodnog programa "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva"

U pulskoj Komunalnoj palači održan je danas prijem za sudionike međunarodnog programa "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva" kojega zajednički provode učenici i učitelji pulske osnovne škole Stoja i osnovne škole Janeza Hribarja iz Slovenije. Kroz ovaj projekt, osim boljeg međusobnog upoznavanja i druženja, 50-ak učenika dviju škola imaju priliku upoznati se s različitostima i karakteristikama kraja u kojem se nalaze škole, a kroz zajednički rad uče se boljoj komunikaciji i stječu nove vještine, znanja i iskustva.

Pozdravivši okupljene učenike i njihove učitelje, zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović izrazila je zadovoljstvo što je ovakav projekt zaživio ističući kako na taj način učenici stvaraju nova prijateljstva uz istovremeno upoznavanje kulture i prirodne baštine Hrvatske i Slovenije.

Učenike je pozdravio i pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić te je svima zaželio ugodan boravak u Puli. Naime, kako je pojasnila ravnateljica osnovne škole Stoja Zdenka Perović, učenici će u Puli boraviti do subote 19. svibnja te će za vrijeme boravka posjetiti najznačajnije gradske znamenitosti kao i Nacionalni park Brijune.

Na kraju prijema u znak zahvalnosti i podrške projektu, ravnateljica OŠ Stoja Zdenka Perović, zamjenici gradonačelnika Veri Radolović uručila je zahvalnicu i sliku koju su izradili učenici škole.