Novosti

18/05/2012

Prijem predstavnica Međunarodnog neuropsihijatrijskog kongresa

U prostorijama pulske Komunalne palače, zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin primio je danas predstavnice Međunarodnog neuropsihijatrijskog kongresa koji će se 52. godinu za redom održati u Puli od 20. do 23. lipnja ove godine.

Glavna tajnica neuropsihijatrijskog kongresa, akademkinja Vida Demarin, zamjenika je upoznala s poviješću manifestacije, njezinom značaju, specifičnostima i ciljevima dok su tajnice kongresa Katica Brajković i Olga Plazibat najavile program ovogodišnjeg izdanja.

Jedan od najstarijih neuropsihijatrijskih kongresa u svijetu i ove će godine ugostiti najeminentnija svjetska imena iz područja neuropsihijatrije, a održat će predavanja i radionice o aktualnim temama iz svijeta medicine. "Međunarodni neuropsihijatrijski kongres nadaleko je poznat u svijetu medicine, ove godine očekujemo više od 300 sudionika što predstavlja izuzetnu promociju grada Pule i cijele županije", istaknula je Demarin.

Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin zadovoljan je što se i ove godine Kongres odvija u Puli te je kazao kako će Grad uvijek podržati kvalitetne programe i manifestacije. Naglasio je pri tom da činjenica da se neuropsihijatrijski kongres održava više od pola stoljeća dovoljno govori o samom značaju manifestacije.

Mjesto održavanja 52. Međunarodnog neuropsihijatrijskog kongresa je hotel Brioni .